Actieradius speed pedelec

Actieradius speed pedelec

Test ronde van 45km met de  EE SPORT  speed pedelec

De EE SPORT speed pedelec heeft een accu capaciteit van 48v17a = 825Wh met 2e accu 1650Wh of 2 keer een 14a52vaccu van 700Wh met 2e accu 1400Wh          De maximale snelheid van de EE SPORT  is 49 km/uur.

In de laagste ondersteuningsstand  heeft de EE Sport meer dan 200 kilometer actieradius. Wil je heel de rit ondersteuning hebben dan is het belangrijk om de juiste ondersteuningstand te kiezen. Voor de test van 45km is gekozen om te rijden op stand 4. Op de display geeft de EE SPORT  aan dat je 46 km kan rijden op stand 4.  Het wattage van de EE SPORT in stand 4 is dan maximaal 600Wh. De kruissnelheid in stand 4 is  38 tot 40km/uur.  Na de testrit bleek dat de to go stand en de werkelijk gereden kilometer overeen stemde. Er was nog 1 kilometer to go.

De maximale snelheid tijdens de testrit op stand 4 was  47.5 km/uur  met een gebruik van 150 Wh.  Dit was onder gunstige omstandigheden, met weinig wind mee een gebruik van 3Wh/km . 

verbruik.png

228 km.png

Filmpje actieradius per ondersteuningsstand

EBIKE EFOS te Bergeijk heeft een test ronde online gezet op Routeyou.  De test ronde van 45 km gaat van Bergeijk over N69 lang Borkel  naar  Valkenswaard. Daarna de in Valkenswaard oude spoorbaan op richting Waalre. Van Waalre naar Eindhoven naar de HIgh Tech campus. Daarna over de Kempbaan  naar  Veldhoven  en dan via Steensel en Eersel terug naar Bergeijk .

Route you 45km.png

Download het GPX bestand de route voor op je Garmin

Download een route op Routeyou 45 km

De test rit is gereden met behoorlijke wind 29 tot 38 km/uur is windkracht 5

 windkracht.png

Sterke wind heeft invloed op de gemiddelde snelheid.               https://hpv.popol.eu/trapvermogen.html

trapvermogen.png

In stand 4  heb je  normaal een kruissnelheid van 40km/uur. Op sommige stukken flinke wind tegen haalde ik een snelheid van 34km/uur.   34 /40,0= 85% van de snelheid met flinke wind tegen.  Tijdens de test is een ronde gereden dus  een gedeelte was wind mee en een gedeelte wind tegen. Hierdoor haalt de accu wat de display aangeeft.

Met de hoogste ondersteuningsstand, in stand 5 ga je wind tegen 42 i.p.v. 45 km/uur tot 50km/uur. Op een kleine testronde met sterke windkracht 6 leverde dit 20% minder actieradius op. De normale actieradius in stand 5 Windkracht of windsnelheid in km/uur en actieradius speedpedelec is 38 tot 40km.

Iedere speed pedelec heeft dit hoge verbruik op hoge snelheid.  Daarnaast moet de wind moet ook ergens door gecompenseerd worden.  Veel speed pedelecs hebben minder dan 825 Wh accu capaciteit. De EE SPORT kan voorzien worden met 2 accu’s. De capaciteit is dan 1650Wh en dat heeft geen èèn speed pedelec. Daarnaast is de EE SPORT dan nog goedkoper dan veel speed pedelecs met een accu.