Elektrische fiets kopen

Op de Nederlandse markt worden veel soorten elektrische fietsen aangeboden. Bij de aanschaf van een nieuwe elektrische fiets is het handig om op een aantal punten te letten zoals:

actie radius van een elektrische fiets.   Dit is de afstand die u kan rijden met een volle accu. Als u grootte afstanden of net wat sneller wil rijden dan heeft een accu met een grootte capaciteit nodig.

Plaats van de motor bij een elektrisch fiets.  Dit is bepalend voor de gewichtsverdeling van de fiets. De plaats van de motor bepaald ook hoe u de elektrische fiets wat betreft rijgedrag. De soort motor is niet op iedere fiets toepasbaar.

Ombouwen elektrische fietsen    Niet alle fietsen zijn elektrische te verkrijgen of zijn elektrisch zeer duur. Daarom is uw bestaande fiets ombouwen tot een elektrische fiets een betaalbare goede oplossing. Het ombouwen van een gewone fiets is ook een goed alternatief als een nog een goede fiets heeft of een speciale maatvoering heeft.

De display is de bediening van de elektrische fiets.  De plaats van de bediening, het aantal ondersteuningsstanden en de instelling mogelijkheden zijn bepalend voor het rijgenot van de elektrische fiets.

 - De frame maat van de elektrische fiets  Welke frame maat u nodig heeft is vooral afhankelijk van uw lengte en wat u prettig vindt.

- Elektrische fiets of speed pedelec tot 45km/uur.    Een normale elektrische fiets gaat maximaal 25km/uur. Voor woonwerkverkeer worden snellere versies gebruikt de Speed pedelecs of High  Speed bikes. 

Het gewicht van de elektrische fiets.  Hoe lichter de fiets hoe makkelijker u zonder ondersteuning kan rijden. Tevens is het gewicht waar mee u rekening moet houden bij vervoer op de fietsen drager.

- Storing uitlezen elektrische fiets.   De grotere merken hebben de mogelijkheid om een storing uit te lezen met behulp van een computer programma.

 - De loopweerstand van een elektrische fiets. Als u de elektrische fiets zonder ondersteuning ook prettig wil gebruiken dan is het type motor bepalend voor een lage loop weerstand, ook wel vrijloop genoemd.