Snelheid elektrische fiets

Wetgeving snelheid elektrische fiets

De snelheid van een elektrische fiets wordt beperkt omdat dat er wettelijke eisen zijn. Voor een gewone elektrisch fiets geldt maximaal een 250 wat motor en een maximale snelheid van 25 km/uur. De richtlijnen met betrekking tot de maximale snelheid zijn er om uw veiligheid te waarborgen. Voor een speedbike geldt maximaal 45km/uur. De speedbike is een fiets met kenteken en voldoet aan de eisen van een brommer. Overschrijdt u de wet door te rijden met een te snelle elektrische fiets of met een gewone elektrische fiets met  een motor meer dan 250 wat dan bent u niet verzekert.

Als de brommer 51 km/uur of sneller kan, dan wordt je bekeurd.

Factoren die de snelheid van een elektrische fiets bepalen

  • Het type motor. Een motor heeft een bepaald maximum toerental. Hoe hoger die is hoe sneller de fiets kan lopen.
  • Het type accu. Accu zijn er in verschillende voltages te verkrijgen. Hoe hoger het voltage dat je op de motor zet hoe sneller deze gaat lopen.
  • De controller. De controller kan geprogrammeerd zijn op maximale snelheid en kracht die de fiets krijgt. Bijvoorbeeld een 500 wat motor met een zeer hoog toerental kan terug geregeld zijn. In dit menu of programmeer optie kan vaak alleen door de fabrikant ingesteld worden.
  • De display heeft soms instel mogelijkheden om de snelheid te begrenzen.

Snelle elektrische fiets van EBIKE EFOS

Als u veel in de bebouwde kom rijdt en u wil net iets sneller rijden en of heel hard buiten de bebouwde kom dan bent u het beste uit gerust met de EE SPORT  speedbike.

Prijs technisch zeer gunstig. Voor dit bedrag koop je nog geen A merk elektrische fiets. De A-merk elektrisch fiets heeft dan nog geen kenteken plus een veel lager accu capaciteit.