Speed pedelec snelheid EE Sport

Er wordt veel geschreven over de kracht en snelheid van de motor van de speed pedelecs. Zie hieronder en voorbeeld een test rapport van de fietsersbond.

De EE SPORT speed pedelec kan tot een maximale snelheid van 49 kilometer per uur. Het vermogen wat de motor dan levert is 800 wat. De motor is een geared motor dat wil zeggen dat de overbrenging van de speed pedelec motor middels tandwielen gebeurd. Het voordeel van dit type  motor in de EE Sport ten opzichte van een een direct drive motor is dat, de geared motor ook licht loopt zonder accu ondersteuning.

Link naar test rapport snelheid speed pedelec

Speedpedelectest 2018
Winnaar: Stromer ST2 sport


Tien ervaren testrijders waren het meest enthousiast over de Stromer ST2 Sport. Deze speedpedelec rijdt lekker vlot en haalt met gemak 45 kilometer per uur. Maar ook met de andere speedpedelecs van Stromer en de Klever X Speed zit je zo op de 45 kilometer per uur.
31 mei 2018
 
 

Officieel valt een speedpedelec onder de bromfietsen en de maximale wettelijke snelheid van een bromfiets is 45 kilometer per uur. De ondersteuning van de speedpedelec stopt dan ook rond de 45 kilometer per uur. Om die snelheid te bereiken heb je ongeveer 700 watt aan vermogen van je benen en motor nodig.
Wil je een speedpedelec waarmee je makkelijk die snelheid haalt, om bijvoorbeeld goed mee te rijden met de auto’s, dan heb je dus een sterke motor nodig. Want de regel is dat de speedpedelec op de rijbaan moet rijden en niet op het fietspad.
In de test waren alleen de Klever en Stromers krachtig genoeg om makkelijk 45 kilometer per uur te fietsen. De middenmotoren leveren maximaal 350 watt. Daarmee moet je al behoorlijk meetrappen om 40 kilometer per uur te halen. In de test hebben we gevraagd welke snelheid de testers halen als ze zelf lekker doortrappen in de hoogste ondersteuning.

Lees hier meer over de speedpedelec
Stromer St2 Sport